Ετοιμασα ενα ζαχαροζυμαρο ( αφου μιλησα και τηλεφωνικα με τον Ανθιμο και ελυσα οτι αποριες ειχα ) με κρυσταλικη θυμολη .
Συνηθως το φτιαχνω ως εξης:
10000 γρ ζαχαρη αχνη
3500 γρ σιροπι 1:1
500 γρ μαγια και εβαλα μεσα σαυτο και μιγμα απο ( 15γρ κρυσταλικη θυμολη και 15γρ καθαρο οινοπνευμα ανακατεμενα ).
Eνα βιντεακι με τον τροπο που γινεται το ζαχαροζυμαρο
Μάνο με αυτή την ποσότητα ζάχαρης δεν γίνεται πολύ μαλακό το ζυμάρι?
ReplyDeleteΜήπως τρέξει έτσι?ή μήπως δεν τον τοποθετής πάνω στους κηρηθροφορείς με την τρύπα από κάτω?
Η ποσότητα της θυμόλης/οινοπνεύματος μήπως είναι αρκετή?
Το έχεις ξαναδοκιμάσει αυτό?
Γεια σου φιλε
ReplyDeleteΗ ρευστοτητα εξαρτατε απο το ποσο παχυρευστο ειναι το σιροπιπου ριχνεις μεσα στην αχνη.
Δεν το βαζω πανω στα πλαισια αλλα σε ξυλινες ταιστρες μεσα στη κυψελη.
Την ποσοτητα μου την ειπε ο Α νθιμος και εινα 1:1 οινοπνευμα κρυσταλικη θυμολη.
Πρωτη φορα το κανω παντως και θα γραψω τα αποτελεσματα της αργοτερα.
Γεια σου Μάνο.
ReplyDeleteΣαν νάχει δίκαιο Τρικαλινός .Δοκίμασε πρώτα σ ένα. Πρόσεχε μην τα πνίξης είναι κρίμα.
Θεοδοση γεια σου
ReplyDeleteΡωτησα τον Ανθιμο ακριβως αυτο το θεμα πριν το κανω.Η απαντηση ηταν οτι δεν υπαρχει προβλημα με την θυμολη ,η αναλογια για το ζαχαροζυμαρο ειναι 1:1 οινοπνευμα θυμολη.Το μονο που μου ειπε ειναι οτι δεν θα το φανε γρηγορα αλλα σιγουρα θα το φανε ολο.
Εγω ειδα οτι πεσανε πανω του σαν τρελες και το τρωγανε!!!!!!
Μάνο για τη ρευστότητατου ζυμαριού κάνω λόγο και οχι για την ποσότητα θυμόλης,
ReplyDeleteΩραια γιατι νομιζα οτι ρωτουσες για τη θυμολη.Το ζυμαρι το κανω ετσι ωστε να πιανετε με το χερι μετα και να μην κολαει στο χερι.Το σιροπι παιζει απο 3-3,5 κιλα ( στα 10 κιλα αχνη)περιπου αναλογα το βρασιμο που εχει δεχτει και το ποσο παχυρευστο ειναι.Εχω φτιαξει πολλα ζυμαρια αφου σκεφτομαι να το κανω επαγγελμα με τις τιμες που παιζουν στην αγορα. χχαχαχαχαχαχαχ
ReplyDelete