Sunday, May 4, 2008

Ελεγχος στα μελισσια

Τετοια εποχη οι σμηνουργιες εχουν σταματησει ,στην περιοχη μου,ομως οι επιθεωρησεις δεν πρεπει να σταματουν.Ο κινδυνος για ζημιες και αλλα απροοπτα συνεχιζει παντα να υπαρχει,γιαυτο πρεπει να ειμαστε εκει.....
Νεες ανθοφοριες εχουν κανει την εμφανιση τους και οι μελισσες το διασκεδαζουν . Εκανε και την εμφανιση της η βασιλισσα και ποζαρε για μια φωτογραφια!!!!!!!
Σε ολοκληρωμενη επιθεωρηση και γνωση πλεον σε τι κατασταση ειναι το μελισσοκομιο μπορω να πω οτι δεν ειμαι και τοσο ευχαριστημενος απο την δυναμικη που εχει .Ο γονος ενω ειχε ξεκινησει δυνατα Φεβρουαριο Μαρτιο και Απριλιο εχει κατεβει λιγο και ψαχνω να βρω τι συμβαινει.

Τα μελια που ειχαν μαζεψει εχουν εξαφανιστει αρα πεινασαν και διεκοψε η βασιλισσα την γεννα .Προφανως και καποιες ανθοφοριες δεν εδωσαν το απαιτουμενο νεκταρ για να τις δυναμωσει πο πολυ.











Παγιδευτηκαν μεσα στην μινι πισινα ποτηστρα μερικες σαυρες και δεν μπορουσαν να βγουν εξω.













5 comments:

markos aliprantis said...

Είναι η εποχή που τα μελίσσια με παλιές μάνες (λίγο και με τις νέες)πέφτουν σε δύναμη και γόνο.Τώρα θέλουν προσοχή περισσότερη να μην λιμοκτονήσουν.Απ΄ότι είδα η μάνα πρέπει να είναι παλιά αυτή που έχεις στην φωτό επειδή γεννάει σκόρπια ή από αιμομιξία.Τροφοδοσία και προσοχή στα σμάρια απο εδώ και μπρός γιατί ότι φεύγει τώρα το πιθανότερο είναι να είναι μεγάλο.Καλή συνέχεια.

İlhami Uyar said...

I think you have old queen ıt didnt put in order eggs,eggs widely set.Necessary all surface eggs .Best regards

david santos said...

Excellent post!
Thank you

manos said...

Το συγκεκριμενο μελισσι ηταν πολυ δυνατο το φεβρουαριο.Στην συνεχεια αδυνατισε μαλλον σμηνουργησε και τωρα εχει παρει παλι τα πανω του.Ημανα μαλλον νεα ειναι δεν ειμαι και σιγουρος βεβαια αν ειναι ετσι τα πραγματα.

Anonymous said...

///////test

Followers

About Me

My photo
ρεθυμνο, κρητη, Greece