Sunday, August 10, 2008

Εμβολιασμος με zenter

Eκανα την πρωτη δοκιμη με το zenter και ειμαι χαρουμενος που παει προς το παρον καλα.
Ξεκινησα πριν μια βδομαδα με ορφανεμα μιας κυψελης και εγκλωβισμο της βασιλισσας στο ζεντερ σε αλλη κυψελη.Η βασιλισσα ομως δεν γεννησε την πρωτη μερα με αποτελεσμα να με αγχωσει λιγο αυτο,και συνεχισε το ιδιο και την δευτερη μερα.Την τριτη μερα ομως εκανε αυτο που επρεπε για να με χαλαρωσει και ευχαριστησει.Γεννησε λοιπον και συνεχισε και την τεταρτη μερα την γεννα με αποτελεσμα να γεμισει το ζεντερ αυγα.Ελευθερωσα την βασιλισσα να συνεχισει να γεννα και αλλου και αφησα τα αυγα να τα αναλαβουν οι παραμανες.Περασαν 4 μερες να σκασουν τα αυγα και να γινουν προνυμφες για να κανω την μεταφορα τους στις βεργες και να τα βαλω στην ορφανη κυψελη.Ολες αυτες τις μερες η τροφοδοσια ηταν απαραιτητη με σιροπι .
Ο ελεγχος στην ορφανη πριν βαλω μεσα το πλαισιο με τους γονους ηταν λεπτομερεστατος και τα βασιλοκελια που χαλασα ηταν αρκετα .Θα ξανανοιξω την κυψελη μετα απο δυο μερες να δω αν τα πιασανε που λεμε,και να δω αν υπαρχει κανα ξεχασμενο παλιο βασιλοκελι δικο της και μου χαλασει την δουλεια......
Παντως οτι και να γινει η αρχη εγινε και ειμαι χαρουμενος!!!!!!!!!!

7 comments:

giannis kazanis said...

Μάνο πρώτα πρώτα συγχαριτήρια για το blog σου έχεις κάνει πολύ καλή δουλιά. Τι να πω με κάνεις και ζηλεύω.
Διάβασα τηυν ανάρτηση σου σχετικά με την ζέντερ. Άν μου επιτρέπεις θέλω να σου επισημάνω δυο μικρά λαθάκια που έκανες, πουά τα διορθώσεις θα εισαι πολύ πιο χαρούμενος.
1) Κυψέλη έναρξης που εμβολίασες με την βοήθεια της ζέντρ τροφοδοτείται απαραίτητα αρκετές μέρες πρίν τον εμβολιασμό με γυρεόπιτα και με σιρόπι.
2) Τα πιασμένα κελιά μοιράζονται μετά από 24 ώρες απο την στιγμή του εμβολιασμού, στις κυψέλες αποπεράτωσης.
Περισσότερα στοιχεία σχετικά με την βασιλοτροφία θα βρείς στο blog μου http://johnybee.blogspot.com
Για όποια απορρία μη διστάσεις να έλθεις σε έπαφή μαζί μου.
Καλή επιτυχία.

melitis ΠΗΝΕΙΑΣ said...

χαίρε και καλές μάννες,φίλε.ήθελα να ρωτήσω,αν ο χρόνος είναι καλός για βασιλοτροφία.

chaniabee said...

για σου μεγάλε μελισσοτρόφε!!!
αέρα θέλει ο τσαμπουκάς!!!

markos aliprantis said...

Σου εύχομαι καλή επιτυχία.Φρόντισε μόνο τα κυψελίδια σύζευξης να είναι δυνατά και να έχουν όσο το δυνατόν νέες μέλισσες παραμάνες γιανα ταΐσουν καλά την νέα μάνα.

manos said...

Eυχαριστω για τα καλα σας λογια ολους σας.Γιαννη καζανη τροφοδοτησα με σιροπι την κυψελη που φιλοξενουσε το ξεντερ και μετα την γεννα της βασιλισσας περιμενα να γινουν προνυμφες τα αβγα για να μεταφερθουν στις βεργες και στην κυψελη αποπερατωσης.Εσυ τι εννοεις οταν λες μετα απο 24 ωρες ??? οταν ειναι ακομα αβγα???Παντελη εκανα επανελεγχο μετα απο δυο μερες και εσπασα και αλλα βασιλοκελια δικα της.
Ειδα ομως πολλες μελισσες να κρεμονται πανω στις βεργες και να δουλευουν με αυτα τα κελια που τους εβαλα.Ομολογω ομως οτι προσπαθησα να δω αν ειναι μεσα ο γονος που ειχε και δεν φανηκε τιποτα.Τωρα βεβαια δεν φοραγα και τα γυαλια μου χαχαχαχ αλλα με αγχωσε λιγο που δεν ειδα τις προνυμφες μεσα εκει.Και το ερωτημα ειναι ,μπορει να τις μετεφεραν αλλου τις προνυμφες ??????
Μαρκο το εχω στο νου μου αυτο που λες αλλα μεχρι ναρθει αυτη η ωρα μου φαινετε αιωνας χαχαχαχχααχχα

markos aliprantis said...

Μάνο από πείρα σου λέω ότι απ΄την στιγμή που βάζουμε τα μπολιασμένα κελιά στην κυψέλη αποπεράτωσης τα ανοίγουμε μετά από 9-10 μέρες(αν βάλαμε γόνο του 24ώρου)δεν ενοχλούμε το μελίσσι εκτός από τροφοδοσία.

İlhami Uyar said...

Manos good luck,I wait your experience result.Have you problem your internet or computer?I dont hear you foralong time why,what is the problem,have you a busy.What is the harvest honey your bees.Avarage is normal or bad?Have a good job and sell honey.Best regards

Followers

About Me

My photo
ρεθυμνο, κρητη, Greece