Thursday, April 9, 2009

Dr ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ

Eγινε μια ημεριδα στο Ηρακλειο με ομιλητη τον καθηγητη  κ Θρασυβουλου με θεμα τις αρρωστιες τις γνωστες  και την νεα επικινδυνη οπως λενε ΝΟΣΕΜΙΑΣΗ.
Μπορει να καταρευση το μελισσι μεσα σε δεκα μερες αν δεν παρουμε αμεσα μετρα.
Ο αριθμος των μελισσοκομων ηταν μεγαλος για την ωρα και την μερα που το κανανε,και οι ερωτησεις που εγιναν ηταν πολλες.

Παρεακι καλο ειχα με τον Γιαννη δεξια μου και τον Αλεξ  αριστερα ακουγαμε προσεχτικα 
αλλα λεγαμε και τα δικα μας ...........
Διαλειμα για καφε και  συζητηση με συναδελφους 



5 comments:

İlhami Uyar said...

Why dont you give us more information and details about nosema.What will be do prevent nosema,what do you suggest and urge others beekeepers.Best wishes.kali doulia.

markos aliprantis said...

Τελικά τα έγκαιρα μέτρα ποιά είναι;

manos said...

Πιο πολυ το κειμενο μου ηταν αναφορα στο γεγονος και οχι στην συζητηση που εγινε εκει.Θα πω λιγα λογια για την νεα νοζεμιαση που λενε οτι ειναι πολυ επικινδυνη.
H νεα νοζεμιαση κτυπησε το 2004 την Ισπανια Γαλλια και αν θυμαμαι και την Γερμανια .Εκει παρατηρηθηκε μειωση των πληθυσμων και τα μελισσια κατερρεαν.Ο θρασυβουλου ειπε οτι αν καταλαβουμε οτι χανετε πληθυσμος μερα με την μερα τοτε να παρουμε δειγματα απο διαφορες κυψελες ,αρκετες συλεκτριες μελισσες ,και να τις στειλουμε στα κεντρα αναλυσης για ελεγχο.Αν διαπιστωθει οτι πασχουν απο την νοζεμιαση τοτε θα επικοινωνησουν με τον μελισσοκομο και θα του δωσουν οδηγιες τι να κανει.Επισης οτι και ο καθενας μενα μικροσκοπιο μπορει να δει αν τα δειγματα εχουν σπορια η οχι,και ειναι πιο γρηγορη ετσι η αντιμετωπιση.

Περισσοτερες λεπτομεριες πιστευω θα γραψει ο αλεξ.
Και για επικοινωνια με το θρασυβουλου με μειλ thrasia@agro.auth.gr η στο 6945297449

chaniabee said...

ομορφο παρεακι!!!!!

galifabee said...

Μάνο είναι ωραίες αφορμές αυτές για να βρισκόμαστε κιόλας αν και ήταν για λίγη ώρα την άλλη φορά θα είμαστε πιο οργανωμένοι εις το επανειδείν λοιπόν.

Followers

About Me

My photo
ρεθυμνο, κρητη, Greece