Sunday, November 2, 2008

Κρητικος εφευρετης

Eνα ενημερωτικο φυλλαδιο ελαβα αυτες τις μερες και διαβαζοντας το δεν πιστευα στα ματια μου. Ειναι μια φιλοδοξη προσπαθεια ενος νεου ανθρωπου να κανει την μελισσοκομια πιο αποδοτικη και πιο συγχρονη με νεες ιδεες και τροπους.
Μπορειτε και σεις να τα δειτε σαυτο το λινκ.


www.bsdoa.com

4 comments:

giannis kazanis said...

Καλησπέρα Μάνο.
Αυτά τα γράμματα bsdoa τα έχω δει εδώ και αρκετό καιρό γραμμένα σε εμφανεί σημεία στην εθνική οδό Αγίου Νικολάου - Ηρακλείου, μου κίνησε λοιπόν την περιέργεια τα έβαλα σε αναζήτηση στο κούγκλ και μελέτησα την όλη παρουσίαση.
Γέλασα.
Και είπα μέσα μου άξίζει τον κόπο να το κάνω ανάρτηση. Με πρόλαβες όμως. Και για να πώ την όλη άλήθεια χάρηκα που έγινε έτσι.
Και για να σχολιάσω και το όλον θέμα γράφω παρακάτω.
Άλος ένας νέος εφευρέτης:
Ένας εφευρέτης που δεν έλαβε υπόψιν του ότι η μέλισσα είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που τρέφεται με γύρη και μέλι. Έχει τους δικούς της νόμους που είναι απαράβατοι. οι νόμοι αυτοί εφαρμόζωνται εδώ και 5000 χρόνια. είναι ακόμα και σήμερα στην άγρια μορφή που ήταν τότε. Ανυπότακτη, Αφυλάκιστη, δεν γίνεται σκλάβος κανενός, εργάζεται μόνο για την πάρτη της. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά όσοι έχουν ασχοληθεί μαζί της.
Ο εφευρέτης μας πιθανόν να μήν έλαβε υπ' όψιν του ότι η μέλισσα δεν ειναι κατασκευασμένη απο μέταλο για να μπορεί να το μετατρέψει σε μηχανή. Εκτός πάλι αν φτιάξει μια μηχανή να μετατρέπει τη ζάχαρι ή άλλες γλυκαντικές ουσίες σε μέλι. Μα και σε αυτή την περίπτωση αυτό που θα παράγεται δεν θα είναι μέλι.
Όλοι γνωρίζουμε ότι το νέκταρ των λουλουδιών περνά πολλές φορές μέσα απο το στομάχι της μέλισσας μέχρι να πάρει τα απαραίτητα συστατικά (βιταμίνες, ιχνοστιχεία, μεταλικά άλατα, υγρασία κ.α.) και να γίνει μέλι. Οι επιστήμωνες μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να φτιάξουν μέλι όπως το φτιάχνει η μέλισσα. Το μόνο που έχουν καταφέρει να φτιάξουν είναι μια γλυκαντική ουσία με τα χαρακτηριστικά του μελιού που δεν έχει καμία σχέση με το μέλι.

Τό μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνγχαρώ για την προσπάθεια του τον εφευρέτη μας μελισσοκόμο.
Πιθανόν και να βρεθεί κάποιος αφελής και να αγοράσει την πατέντα, μετην ψευδέσθηση ότι θα λύσει το οικονομικό του πρόβλημα.

Την καληνύκτα μου με τις ευχαριστίες μου.

beelovers said...

Καλα αυτος νομίζει ότι ζει στον αρη

ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ said...

Περίπλοκο σύστημα και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος μελισσοκόμος που θα το δουλέψη,αν προηγουμένως περάσει με επιτυχία από την διαδικασία που πρότεινε ο κ.Χαριζάνης.
Πάντως περισσότερο μοιάζει με εργασία φοιτητή Πανεπιστημίου,εξωπραγματική,παρά με κάτι που έχει σχέση με την μελισσοκομία.Και στις φωτογραφίες δεν είδα κάτι που να μοιάζει στα σχέδια.Αυτά.

Anonymous said...

Καλα τα λέτε,.... κατα κάποιο τρόπο!

Followers

About Me

My photo
ρεθυμνο, κρητη, Greece